Bel ons:
085 9020287
NL | EN

Moeten bedrijven gasloos zijn in 2050?

De Rijksoverheid heeft bepaald dat Nederland in 2050 geen CO2 meer mag uitstoten. Dit is nodig vanwege de klimaatverandering en de klimaatdoelstellingen. Om de CO2-uitstoot terug te dringen zijn afspraken gemaakt in de Energieagenda. In de toekomst kan je alleen met duurzame (elektrische) installaties koken en verwarmen.


Niet alleen woningen moeten in 2050 gasloos zijn, dit geldt ook voor bedrijfsgebouwen en kantoren in Nederland.


Elektrische oplossingen


Een bedrijfspand kan zo gebouwd of verbouwd worden dat er geen gasaansluiting meer nodig is. De verwarming kan dan met elektriciteit geregeld worden.

Met het aardgasvrij maken van je bedrijfspand help je niet alleen bij de klimaatdoelstellingen. Gasloos ondernemen kan ook veel voordelen hebben. Ondanks een vaak dure investering, kan je met een duurzame energievoorziening op de lange termijn veel geld besparen. Elektrische oplossingen zijn het beste alternatief op korte termijn. En elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan gas. Investeer je in zonnepanelen, dan kun je zelf groene stroom opwekken en je bedrijfspand of loods geheel energieneutraal maken. En nog een groot voordeel: gasloos ondernemen is goed voor het imago van je bedrijf – zowel richting klanten als nieuwe opdrachtgevens en richting potentiele werknemers.


Duurzame energievoorziening is een investering, maar deze verdien je op de lange termijn terug. Ook zijn er subsidies voor ondernemers beschikbaar die willen investeren in duurzame warmtetechnieken.