Bel ons:
085 9020287
NL | EN

Wat zijn de kosten van infrarood verwarming?

 


Voordat u overstapt op energiezuinige infraroodverwarming, wilt u natuurlijk weten wat de kosten daarvan zullen zijn. Om een inschatting te maken van de kosten, is het belangrijk om te weten wat uw benodigde verbruik is. Dit is echter maatwerk, want iedere situatie vraagt om een andere oplossing. Op deze pagina leggen we uit welke factoren van invloed zijn op uw verbruik en de kosten van infraroodverwarming.


Verschillende toepassingen


Allereerst is de toepassing waarvoor u infraroodverwarming wilt gaan gebruiken van belang. Voor woningen, kantoor- en winkelpanden zijn elektrische infraroodpanelen een goede keuze. De prijzen van een paneel liggen tussen de €100,- en €250,- per stuk.


Maar misschien bent u op zoek naar infraroodverwarming voor uw bedrijfshal, loods, magazijn, sporthal of kerk. Voor die toepassingen zijn toestellen vereist die een grotere oppervlakte kunnen verwarmen. De aanschafprijs ligt daarom ook hoger. Daarbij heeft u de keuze uit infraroodverwarming op gas of elektra.


Kosten infrarood verwarming afhankelijk van vermogen


De kosten van infraroodverwarming zijn sterk afhankelijk van het benodigde vermogen. Bij het bepalen van het benodigde vermogen wordt rekening gehouden met de volgende factoren:
    • De oppervlakte van de te verwarmen ruimte.

    • Welke ruimte(s) wilt u verwarmen en wat is de gewenste temperatuur in die ruimte.

    • Het aantal uren dat u per dag gebruik wenst te maken van infraroodverwarming.

    • Kiest u voor gas verwarmen of elektrisch verwarmen